Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2018 15:28 - Съдът пусна от ареста Желяз Андреев, който бе задържан по искане на САЩ - ХОРА БДЕТЕ! ВСЕКИ ЕДИН МОЖЕ ДА БЪДЕ НА МЯСТОТО НА ЖЕЛЯЗ ПРИ СКАНДАЛНИТЕ УСЛОВИЯ НА РАБ
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Петимата българи са работили в кол-център в София, през който са продавани части за самолети на сирийските авиолинии

В Добрич, София и Лондон излизат на протест в негова защита

Окръжният съд в Добрич освободи от ареста и постанови мярка за неотклонение "подписка" в 60-дневен срок на Желяз Андреев, за чието екстрадиране настояват Съединените щати, съобщи БНР.

 

Решението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок. Андреев беше арестуван на 7 април по искане на Америка. Сега прокуратурата иска той да остане в ареста до 60 дни, сокато се подготви процедурата по екстрадиция. Във Флорида се води разследване срещу 11 души за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи. Сред тях е и 29-годишният Желяз Андреев, за когото има искане за екстрадиция.


Андреев, който бил служител на най-ниско ниво в български офис на американска компания, е обвинен, че е съучаствал в нелегална продажба на авиочасти за Сириийските авиолинии. За осъществени седем сделки са предвижда присъда до 25 години затвор и глоба от над милион щатски долара.


Близките му са категорични, че той просто е изпълнявал задълженията си в компанията и не е нормално да му бъде прехвърляна подобна отговорност.

 

Според защитата на 29-годишния мъж няма основания той да бъде задържан под стража. След като българската полиция го е потърсила, той се е явил още на следващия ден, обясниха адвокатите. Освен това, след като фирмата, за която е работил, е влязла в американския черен списък, Андреев не е опитал да се укрие. Дори е започнал работа на ново място, като е имал и адресна регистрация в София. Те поискаха от съда на Андреев да бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – подписка.

 

Петимата българи са работили в кол-център в София, през който са продавани части за самолети на сирийските авиолинии, за които американските власти твърдят, че са свързани с терористична дейност. За случаят стана известно през март 2017 г., когато прокуратурата в Маями задържа братята Али и Араш Каби и тяхната сестра Марджан.


В специална фейсбук група "Да спрем екстрадирането на Желяз" за утре се организират три протеста - пред съдебните палати в София и Добрич, както и пред българското посолство в Лондон. Демонстрациите са насрочени за 18 .

НЯМАМЕ БЪЛГАРИ ЗА ЖЕРТВЕНИ АГНЕТА НА АЛЧНИТЕ ЗАДОКЕАНСКИ МУТРИ. ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ ЖЕЛЯЗ. ПРАВНАТА НИ СИСТЕМА МОЖЕ ДА Е ЖАЛКА НО НИЕ СМЕ ЕДИН МАЛЪК И ДОСТОЕН НАРОД! ЩЕ ЗАЩИТИМ С ПРОТЕСТНИ АКЦИИ АКО ТРЯБВА И СЪС СВАЛЯНЕ НА ПРОАМЕРИКАНСКОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО НАШЕТО МОМЧЕ!  ДОЛУ ЛАПИТЕ ОТ БЪЛГАРИНА!




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833250
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565