Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2018 18:01 - Орбан: Ще защитаваме християнската култура, няма да подчиним страната на пришълци!
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Будапеща създава централизиран орган за национална сигурност, подчинен пряко на премиера

Унгарският министър-председател назначи днес вътрешния министър Шандор Пинтер и министъра на икономиката Михай Варга за заместник-премиери в новото си правителство

Ще защитаваме християнската култура и няма да подчиним страната на пришълци отвън. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред общественото радио, цитиран от БТА. 

Той посочи, че главните му политически цели остават непроменени. "Ние градим християнска демокрация от стар тип, дълбоко вкоренена в европейските традиции, които поставят на челно място човешкото достойнство и разделението на властите“, добави Орбан. 

Унгарският премиер назначи днес вътрешния министър Шандор Пинтер и министъра на икономиката Михай Варга за заместник-премиери в новото си правителство, предаде Ройтерс. 

Орбан обясни в интервюто, че Пинтер ще отговаря за националната сигурност в обновената структура на неговия нов кабинет, в който се създава централизиран сектор, подчинен пряко на премиера, който ще отговаря и за обединената разузнавателна служба. 

Варга ще бъде гарант за финансовата стабилност и предсказуемост, добави Орбан, който бе преизбран с голямо мнозинство след парламентарните избори през април, на които неговата дясна партия ФИДЕС получи мнозинство от две трети, което й дава възможност да променя конституцията. 

Орбан добави, че предвид на новото голямо мнозинство, на което се опира, ще предложи отново конституционната поправка за укрепване на националната сигурност, която не успя да прокара в парламента през 2016 г.

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830906
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565