Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2018 08:10 - Можем да помним! Ретроспекция на потресаващата манипулация в Странджа
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 852 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 27.07.2018 08:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НЯМА ПРИЗНАЦИ ЗА ЧУМА, пише в доклада на Центъра за оценка на риска по хранителната верига към МЗХГ автор: elahikari категория: Политика   image 
прочетен: 98 коментари: 0 гласове:  1  
 
Правят впечатления необяснимо тежките ограничителни мерки на При убиването и загробването също НЕ СА УСТАНОВЕНИ ХАРАКТЕРНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ в илеоцекалната клапа и ивичести кръвоизливи в дебелите черва (т.н. „зебра стрипинг“), КОИТО СА ПРИЗНАЧИ ЗА БОЛЕСТТА ЧУМА.ЕК, засягащи цялата област Ямбол 

НЯМА ПРИЗНАЦИ ЗА ЧУМА по дребните преживни животни (ДПЖ) в България, пише в Доклада (научно становище) на Центъра за оценка на риска по хранителната верига  (ЦОРХВ) към МЗХГ, който Епицентър.бг публикува. 

Документът, озаглавен “ОЦЕНКА НА ЕПИЗООТИЧНАТА СИТУАЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗНИКНАЛИТЕ ОГНИЩА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО ЧУМА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИ (PPR) И БЪРЗА ОЦЕНКА НА РИСКА“, е изготвен от проф. д-р Георги Георгиев, д-р Силвия Пеева, д-р Лиляна Полихронова и д-р Мадлен Василева от ЦОРХВ въз основа на заповед на директора на Центъра от 25.06.2018 година и е предаден на 4 юли 2018 година. 

В него е записано, че при „при убиването и загробването на дребни преживни животни (в Ямболско) не са установени характерните изменения в илеоцекалната клапа и ивичести кръвоизливи в дебелите черва (т.н. „зебра стрипинг“), които се срещат при болестта чума (PPR). Категорично няма и епидемия от чума по овцете и козите в България. Единичните случаи на заболяване не са потвърдени с повторни изследвания, че става въпрос за чума. По-скоро съмненията са за други болести: шап, син език, шарка...

От написването на доклада досега в България са евтаназирани над 4000 овце и кози заради съмнения за чума. Това е „единствената възможна мярка при създалата се ситуация и липсата на комуникация със стопаните“, заяви тази сутрин в тв ефира директорът на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) инж. Дамян Илиев.

 

Той не посочи въз основа на какъв документ се избиват животните, не стана ясно дали се прави разчет колко от тях са болни и колко здрави, както и няма черно на бяло доказателства, че това именно е болестта чума по дребните преживни животни, известна като (Peste des petits ruminants - PPR).

Илиев заяви, че е видял болни животни, а заболяването е такова, че невинаги се развива клиника. Затова и е било решено да се избият всички стада, които може да са били в контакт с болни животни. 

Ето обаче какво четем в ДОКЛАДА на експертите, който от 4 юли е на бюрото както на инж. Дамян Илиев, така и на министъра на земеделието Румен Порожанов. 

След като подробно се описват правните основания за изготвяне на доклада, симптомите на болестта чума (PPR), нейното появяване и разпространение по света, конкретно на Балканите и специално в Турция (няма огнища в европейската част през 2018) , авторите дават подробна

ХРОНОЛОГИЯ на епизиоотичната обстановка по отношение на PPR в България

от 4 юни 2018 година. Тогава за първи път стадото на Йордан Трифонов от с. Воден, общ. Болярово, обл. Ямбол се появяват съмнения за чума. 
На 19 юни 2018 година излиза лабораторният резултат и в с. Воден е обявено огнище на чума.

На 25 юни със заповед на Изпълнителния директор на БАБХ (инж. Дамян Илиев) “по хуманен начин“ са евтаназирани 1408 броя ДПЖ  (овце и кози) в село Воден, взети са 1337 кръвни проби. 
На 28 юни в две ферми на с. Костен, обл. Бургас, които нямат допирни точки, са убити и загробени 150 животни във всяка стадо.

По думите на собственика на едно от стадата Атанас Петров десетина от животните са имали затруднено дишане и олюляване.

НО НИТО ЕДНО ОТ ЖИВОТНИТЕ НЕ Е ИМАЛО ДИАРИЯ, КОЯТО Е ХАРАКТЕРНА ЗА ЧУМАТА. Не са наблюдавани болестни симптоми при нито една от козите в стадото. Смъртността е била 0%.  (При чумата смъртността е от 90% до 100% като фаталният изход настъпва след 10-15 дни от началото на болестта. За категоричност при установяването на диагнозата се взимат двойни кръвни проби през 14 дни. В настоящата ситуация двойни проби не са правени.)

Има нещо СЕРИОЗНО СМУЩАВАЩО и то е отбелязано в доклада

Няколко дни преди появата на клиничните признаци по животните, собственикът на едно от стадата в с.Кости Атанас Петров е чул лай на кучетата, които охраняват обора (кучетата са лаели особено, „като за чужди хора“!). На сутринта, около обора са намерени бутилки от минерална вода (не българско производство) и районът е бил отъпкан. Фермерът споделил, че много често е виждал преминаващи групи мигранти и най-вероятно в същата вечер е имало група хора преминаващи браздата между България и Турция. 

И СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!

На 22.06.2018 г.  (шест дни преди избиването на стадата) са взети кръвни проби за изследване в лабораторията по екзотични и особено опасни инфекции към НДНИВМИ (Националната ветеринаро-медицинска лаборатория ), гр. София. Освен кръвните проби са изпратени за изследване и очни тампони, струпеи, материал от язвичките по езика, бял дроб, далак, глътка и сливици и мезентериални лимфни възли. При направената аутопсия на ветеринарния лекар му е направило впечатление, че не е имало никакви гастроинтестинални промени. При убиването и загробването също НЕ СА УСТАНОВЕНИ ХАРАКТЕРНИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ в илеоцекалната клапа и ивичести кръвоизливи в дебелите черва (т.н. „зебра стрипинг“), КОИТО СА ПРИЗНАЦИ ЗА БОЛЕСТТА ЧУМА. 

 

Ако това, което пишат екстретите, е вярно, то тогава властта лъже, че у нас има чума, а масовото убийство на животни се прави по други, неизвестни за нас причини.

Ако пък властта е убедена, че тази болест по овцете и козите е именно чума, то тогава тези експерти лъжат в доклада си.

Експертната група, изготвила Доклада, пише в ЗАКЛЮЧЕНИЯТА си: "Клиничните признаци при PPR не са типични само за това заболяване, затова е необходимо на 100% да се направи и лабораторно потвърждаване на диагнозата. В диференциално диагностично отношение следва да се имат в предвид шап, син език, ектима (Orff), шарка по овцете и козите, заразна плевропневмония по козите, ентеротоксемия. 

Авторите отбелязват специално, че при „епизоотологичното обследване на огнището в с. Воден, обл. Ямбол прави впечатление, че броят на животните, показали клинична симптоматика и патологоанатомични признаци е твърде малък и само в едно от трите стада, попадащи в 3 км. зона. Липсва епизоотичен ход на болестта и позитивен серологичен отговор за специфични антитела при първите изследвани контактни животни. Правят впечатление необяснимо тежките рестриктивни и непропорционални за това заболяване ограничителни мерки, наложени от Европейската Комисия, засягащи цялата област Ямбол.“

 

От този извод в Доклада естествено възниква ВЪПРОСЪТ - да не би пък по заповед на ЕК съвсем целенасочено у нас да се извършва масово убийство на животни, съсипването на цял отрасъл и принуждаването на хората да избягат от родните си места? Защо? За да освободят територия? За кого? В интервюта през 2016 години Румяна Бъчварова и Красимир Каракачанов обясняват как пограничните райни и особено Странджа са подходящи места за обособяване на бежански лагери.

Докладът подчертава още, че „от епизоотологична гледна точка изглежда, че няма връзка междудвата случая на съмнеия за чума в с. Воден и в с. Кости. Двете ЕО е различават и твърде много по наблюдаваната клинична симптоматика и непълнотите в патологичната находка. Най-вече разликата между тях е в скоростта на развитие на епизоотичния процес и отсъствието на важни за предварителната диагностика симптоми на PPR при ДПЖ и в двете стопанства“. 

ПРЕПОРЪКИТЕ на авторите на Доклада включват: повишена информираност и обучение за болестта PPR на фермери и ветеринарни лекари, особено на тези в пограничните райони, по-добра проследимост и контрол на нерегламентирания транспорт на ДПЖ, адекватни ветеринарни мерки и своевременното им предприемане при възникване на заболяване, разработване и спазване на адекватна стратегия за предотвратяване проникване и разпространение на заболяването в България“. 
НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ ЗА МАСОВО ЕВТАНАЗИРАНЕ НА ЖИВОТНИТЕ.

 

Очакваме и резултатите от "френската" референтната лаборатория за ЕС в Монпелие, които трябва да предоставят заключенията си и генетичния тест. Защото от данните и от Доклада излиза, че лабораториите у нас дават заключение за PPR, а признаците не са за подобна болест. 

Освен това от действията на органите в последните дни се вижда, че не се прави нищо за масова и тотална дизинфекция. Убиват се животните - бързо и скоротечно, а ударението при такива кризи трябва да се постави върху дезинфекцията.

И още нещо - в стадата, които има диагностицирани заболели животни, всички стопани твърдят, че стадата им са били изолирани от контакт с други животни. Тогава за каква вероятна епидемия от Странджа до Видин говори Дамян Илиев?

 

Прозира и схема във връзка с извода, че ЕК прилага необяснимо тежки ограничителни мерки за цялата област Ямбол - на властта ѝ трябва ЕК да одобри плащанията като обезщетения за избитите животни, самите животни са колатерална жертва, и за това им трябват свръхрестрикции и свръхмерки. И ги получават от еврочиновниците. А след това в София  ще си измият ръците с отговорността на ЕК и Брюксел. Не случайно изплащането на обезщетенията за селата Воден и Кости започна изключително бързо и без никакви формалности.

Хората ще видят пълнитеси банкови сметки и ще се успокоят, надяват се сигурно от БАБХ.


В Доклада ясно е подчертано, че в европейската част на Турция няма огнище на чума.

Оттук следват ДВА СТРАШНИ ИЗВОДА  - или властите лъжат, че има заразяване с пренос през граница с Турция или става въпрос за БИОТЕРОРИЗЪМ, целеви внос на вирус и предумишлено заразяване, при което мерките и реакциите на правителството са тотално неадекватни, особено при квалификацията на заплахата.

Управителният съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, които включват директора на центъра – проф. д-р Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров и д-р Лозана Василева и заместник-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова. 

Ето и целият доклад на Центъра за оценка на риска по хранителната верига за болестта чума у нас

 

2018_07_04_Становище_Чума_по_дребните_преживни_животни

 

Пиарът на Бойко Борисов: Драмата на хората в Странджа предизвика безпрецедентни по своята гадост манипулации и лъжи

Севделина Арнаудова заподозря подставени лица в протеста на животновъдите

 

Драмата на хората в Странджа, които останаха без животни, предизвика безпрецедентни по своята гадост манипулации и лъжи.

Както всеки граждански протест ( напоследък) и този се опорочи, от политици, и съмнителни физиономии.
Този със зелената жилетка е виден “животновъд”, известен като Марин рокера...

Севделина Арнаудова, медиен съветник на министър-председателя и директор на пресцентъра на ПП ГЕРБ, фейсбук

 image

Чума по овцете и козите, страшна болест и по хората  

Чумата по овцете и козите е за първи път в България. Но едно друго заболяване върлува отдавна из страната. То ходи по хората и за жалост е вече в много напреднал стадий. Нашият автор Ясен Бояджиев знае името му.

Казват, че чумата по овцете и козите е силно заразна и много опасна за тях самите. Но е напълно безопасна за човешкия организъм, защото по никакъв начин не може да го засегне. Въпреки това появата ѝ в България провокира остър пристъп на друго заболяване, което ходи по хората и е много опасно за обществения организъм. Тя е тук за първи път, то върлува отдавна. И е в много напреднал стадий.

"Не вярвам на никого и на нищо"

Първоначално симптомите на чумата рядко се виждат с просто око, докато при човешкото заболяване клиничната картина е ясна без никакви лабораторни изследвания. Ще я видите, щом си пуснете телевизора: рев, сълзи, клетви, блъскане, истерия. Неизменно присъстващата в новините (заедно с подлежащите си на евтаназия кози) г-жа Тодорка Сакалиева от с. Шарково (по-известна като баба или леля Дора) непрекъснато повтаря: „Само през трупа ми!“. Работата наистина изглежда като на живот и смърт.

„Вече не знам на кого да вярвам“, казва „баба Дора“. „Не вярвам на никого и на нищо“, казва нейна колежка по съдба. Те не вярват на местните ветеринарни лекари, на българската и на френската лаборатория, на Българската агенция по безопасност на храните и на европейската, на министерството, на правителството, на ЕК и ЕС... Не им вярват и хората, стекли се, спонтанно или организирано (в камуфлажни облекла и с байраци), за „да охраняват козите“. Не им вярват и голяма част от телевизионните зрители. Просто не могат да повярват, че овцете и козите са заразени. Нещо повече дори: „Няма чума!“, казва един от телевизионните герои в тази сага.

Чума, разбира се, има. Както и изключения. В един от много редките телевизионни проблясъци на спокоен разсъдък млад, образован собственик на (вероятно построена с европейски пари) модерна ферма разказва как преди повече от месец видял „клиниката“ на чумата, а ветеринарният лекар и кръвните проби потвърдили диагнозата. Именно неговото стадо е умъртвено първо. И тогава, и сега той няма съмнение в правилността на тази мярка, защото знае каква е опасността и какви могат да бъдат последиците.

В държавата на "баба Дора"

Те обаче не вярват. „Аз съм горда българка и защитавам животните на цяла България“, казва „баба Дора“, която не си дава 100-те кози. В действителност обаче гордостта и недоверието ѝ застрашават живота на хиляди пъти повече животни. По думите на един експерт, така „чумата ще стигне до Видин“. "Явно служат на ЕС, не на народа", казва „баба Дора" за хората, дошли да умъртвят козите. А „помощниците“ ѝ ги псуват, заплашват и замерват, защото на всичко отгоре били цигани. Само че и България е ЕС. Когато подобна опасност се появи другаде, неговите правила и институции предпазват по същия начин българското животновъдство. Той плаща за изграждане на български ферми и дава помощи за българските селски стопани. Той ще плати в крайна сметка и по-голямата част от компенсациите за избитите стада. България е част от неговия общ пазар, на който се продава и българското сирене. Ако заразата не бъде пресечена, този пазар (а и не само той) ще бъде затворен и тогава стадата ще изчезнат от само себе си.

Мнозина не вярват и в това. Но пък вярват, че: трепят българския добитък, за да улеснят вноса на застояло турско месо; отнемат поминъка на българите, за да ги прогонят и да населят обезлюдените райони с бежанци (те и споменатите роми всъщност били афганистанци); чумата е донесена от бежанци от Турция, които по пътя си спели в обори...

Причините за болестта

И така: болестта по хората се нарича тотално недоверие - в държавата и институциите ѝ, а оттам и в каквито и да било факти и рационални аргументи. За разлика от чумата, появила се незнайно как, причините за тази болест са ясни. Да започнем от онова, което я прави силно прилепчива и бързо разпространима. Ситуации като тази са неизбежно болезнени и конфликтни. Естествено е и масовото съчувствие към засегнатите. И все пак - истерията се улеснява значително от същуствуващите тук-там необразованост и невежество. Освен това има технологичен фактор - супер умните технологии дават възможност за светкавично разпространение на супер глупости.

Основните причинители на болестта обаче са други. Първият може да се нарече Тежка институционална недостатъчност. Мерките на Агенцията (по принцип правилни) очевидно са били предшествани и съпътствани от хаос, немарливост, непоследователност и нарушения на собствените правила. Оплетените им (или липсващи) обяснения, които те наричат „комуникационен проблем“, граничат с откровена безсловесност и безмозъчност. При това положение и вдиганите през ден парични компенсации не могат да помогнат. Впрочем, дори и в случая Агенцията да бе действала перфектно, нещата едва ли щяха да са много по-различни. Защото държавните институции толкова дълго са безхаберничели, толкова дълго са лъгали и са се гаврили с хората, че доверието към тях отдавна е сринато.

Втората причина може да се нарече Политическа безотговорност и шарлатанщина.Куп политици се направиха на ветеринари, въпреки че им е все едно дали има чума или няма. Тя дори им дойде дюшеш. Пръв надуши „плячката“ един новоизгряващ националистически проект, който се възползва от заетостта (понеже са във властта) на конкурентите си на патриотично-популистката писта, за да оглави „съпротивата“.

Веднага след това се включи и Социалистическата партия, която напоследък усилено върти обиколки по същата писта и непрекъснато настига и изпреварва всички, включително самата себе си. Образът на соцлидерката, прегърнала агънце пред телевизионните камери, е съвършената емблема на устременото към властта политическо лицемерие. То твърди, че възстановява доверието на „народа си“. Но всъщност гледа на хората като на стадо овце и доубива доверието. Обикаляйки около „барикадата“ в Странджа и по жълтите павета в София, всъщност не прави нищо друго, освен да разнася заразата - и по животните, и по хората.

Автоимунно заболяване

Рано или късно ще се справим с чумата по овцете и козите. С недоверието обаче ще е много по-трудно. А за обществения организъм то е не по-малко опасно, защото го прави неспособен да се справи с какъвто и да било проблем. Също като при автоимунните заболявания, за които няма лечение. При тях хиперактивната имунна система започва да атакува и унищожава здравите тъкани, клетки и органи. Могат да се приложат препарати, които потискат тази хиперактивност и временно облекчават симптомите. Но пък отслабват имунната система, поради което организмът става податлив на всякакъв вид инфекции. Тогава и най-баналните сред тях усложняват още повече състоянието на пациента.

Ясен Бояджиев, Дойче Веле

    image Юрий Асланов: Случаят "Странджа" показа, че доверието в институциите е ударило дъното

"Премината е границата на допустимото в т.нар. разговор на управляващите с опозицията". Това заяви социологът Юрий Асланов пред Нова телевизия. Той определи обвиненията на ГЕРБ, че лидерът на социалистите Корнелия Нинова предизвикала протестите в Шарково, заради което те се заканиха да я дадат на прокурор, като пълно „отдалечаване от демократичните правила на говорене“.

Асланов бе категоричен, че отъждествяването на всеки протест или акция с опит за държавен преврат е недопустимо. Асланов обяви също, че той не вярва, че правителството иска хората да умрат от глад и че умишлено убива овцете в Странджа. Той отчете като груба грешка обаче начина, по който това бе направено, тъй като доверието към институциите е ударило дъното и било ясно, че недоверието ще се пренесе към всеки, който изпълнява действията им.Той заяви, че не вярва управляващата коалиция да се разпадне заради търканията между ГЕРБ и патриотите. Скандалите според него не се отразявали драстично на рейтингите. Въпреки, че расте делът на хората, които са недоволни от действията на управляващите, те не се концентрират на едно място и не отиват при БСП, заключи социологът.


Освен че можем да помним, можем и да мислим - ето анализа на доктор Пламен Пасков в предаването "Делници" на телевизия Евроком с водещ Николай Колев. 
http://eurocom.bg/shows/video/delnici/7804
 

НАРОД ТРЯБВА, А НЕ НАСЕЛЕНИЕ! Интерес има само този, който иска българската земя да се обезлюди     Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете – кое не е така, и как е, ако не е така.

 

 

 

Започвам:

 

 

 

 

1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.

 

 

 

 

2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха, и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).

 

 

 

3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.

 

 

 

 

4. При заразяване (а такова няма – има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в “страшния лош соц”) и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.

 

 

 

 

5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди, и избиването на кравите преди броени години с повода “нодуларен дерматит” няма ветеринарно-медицински основания. Няма и хуманно-медицински основания.

 

 

 

Няма и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за икономика. Понеже това си е анти-икономика. Следователно, това не е здравен, не е хуманитарен въпрос, и не е икономическо решение. То е чисто политическо.

 

 

 

 

6. Кой има интерес?

Нямат интерес животните.

Нямат интерес стопаните.

Нямат интерес даже и ветеринарите, въпреки, че те са машата за това действие.

Няма интерес държавата (каквото и да е останало от нея). Нямат интерес дори и външно-управляваните “управляващи”. Те са наясно, че това са само главоболия и проблеми, при това – с достатъчно “видими резултати” за населението и народа. И реакция (от народа) вече има.

 

Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да се обезлюди, за да бъде “изкупена” за безценица, или просто взета и заселена. Тоест, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални и/или офшорно-регистрирани компании.

 

 

 

7. Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, безусловно. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник. Те го правят.

 

 

 

Дали получават някакво нездраво удоволствие при това, или страдат от угризения, е въпрос без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората там и в България.

 

 

 

8. Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчното наличие на народ, който иска това да стане, наясно е с личния си и национален интерес, и е готов на действия за това. На организация.

 

 

 

Един Добрин Петков, фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.

 

 

 

Народ трябва, не население!

 

 

 

Иначе баба Дора ще плаче, такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи има десетки хиляди, а имаше стотици хиляди за тези 30 години. А ние си кютахме, и го допуснахме като мухльовци, глупаци, и наивници, които се полъгаха като туземци за мъниста на най-старата игра на англосаксонските колонизатори.

 

 

 

 

Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава, ще се усилва, и ще става все по-зле, и по-страшно. Защото население като сегашното няма право да живее в рая на земята, извоюван от народа на предците му. Правото да живееш на родната земя е привилегия, чест, и титла, която се защитава, отвоюва, и брани от всяко едно поколение. Не само от завоевателите преди векове, или от последните защитници – нашите и вашите дядовци.

 

 

 

 

Разбрахте ли го?

 

 

 

Пак ви питам – разбрахте ли?

 

 

___
В момента записвам видео, положете усилия поне да помогнете за разпространението му. Ако сметнете за необходимо, разбира се. Ако вашата баба Дора е все още жива, и козите и все още не са избити както избиха бизоните на индианците, за да ги наврат в резервати.

Автор: Пламен Пасков,фейсбук

 

 
image                    



Гласувай:
4



1. olivie - аз и преди бях писал, но никой не ми обърна внимание
27.07.2018 11:29
Ямболският край отдавна е продадена земя в Турция от едни щъкащи емисари още преди мигрантската криза. Още по времето когато имаше мораториум за продажба на земеделска земя на чужденци. Някой да е писал какво стана след падането на мораториума? Мнгозначителна тишина нали? Е, някои направиха карти и ги пуснаха като учебно помагало и пак никой не сети да види до къде стига Турция с нотариални актове вече в ръка. А ДАНС продължава да спи дълбок сън.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830150
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565