Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2018 13:31 - Петко Симеонов за случая Иванчева: Жена в белезници към болницата!? Вие нормални ли сте?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 764 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 02.08.2018 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отношението към г-жа Иванчева е срамно за България!

Фейсбук преля от възмущение. „Ако бях Оруел, щях да напиша страшна книга за България „2081“, написа проф. Николай Слатински и цитира писателя: "Не питай за кого бие камбаната, тя бие за теб!"

 

След като вчера бе разпространено видеото как Десислава Иванчева – арестувана зрелищно през април и изправена пред съда по обвинение за подкуп - е водена окована с белезници към болницата, социалните мрежи се препълниха от възмущение.

Днес става ясно още, че Иванчева е държана с белезници и на болничното легло. 
От две години кметицата на „Младост“ има тумор на хипофизната жлеза. Съмненията сега са, че туморът се разраства вследствие на преживения стрес. Това налага изследванията на Иванчева да се направят в болница, която разполага с нужния капацитет. 
В онлайн форумите коментарите също са стотици. Някои граждани невярващо питат: „Това истина ли е?!“ Други горчиво подмятат, че уж сме правова държава... Не липсват и остри коментари, насочени към управляващите. 
Правосъдното министерство се оправдава, че прилага Наредба от 2013 г., която се отнасяла до всички арестанти. 
Видеото, разпространено вчера, вече е има около 150 000 гледания в социалната мрежа. 

Епицентър.бг ви предлага мнения по темата на публични личности от фейсбук. 

Проф. Николай Слатински, преподавател и експерт по национална сигурност, бивш депутат: 
„Гледайки какво причиняват на Десислава Иванчева, си казах - ако бях Оруел, щях да напиша страшна книга за България „2081“. 
От Оруел щях да взема само това с главните букви:
ВОЙНАТА Е МИР. 
Войната с обществото.

СВОБОДАТА Е РОБСТВО.
Свободата при фейк-демокрацията

НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА.
Невежеството на безконтролните.
Но понеже не съм Оруел, то гледайки издевателството над Десислава Иванчева (една от най-гадните гледки за последните 30 години) и виждайки, че Иванчева е само повод,
пореден и най-очевиден повод да ни се размаха на всички нас не пръст, а юмрук - Внимавайте в картинката, че после да няма олеле!, 
ще взема само нещо от Хемингуей, то аз и Хемингуей не съм, за жалост, затова не мога да напиша тъжна книга за България „Да имаш и да нямаш“: 
Недей да питаш за кого бие камбаната: камбаната бие за теб!


Анна Заркова, журналист: 
Серийните убийци, осъдени доживот, се разхождат без белезници, а следствените, тоест, невинните до доказване на противното, лежат вързани за креватите с железа, до болница ги водят оковани с вериги на ръцете и краката, а в нужника се облекчават на отворена врата, клечейки с прангите в присъствие на тъмничар!.. Филм на ужасите ли е това? Не. Действителност е - по инструкция на някой си затворнически шеф, която гази Конституцията и би трябвало да го превърне автоматично от шеф в съкилийник на Янко Лудия. Би, ама не би. 
Ако се снима документален филм по тая инструкция, обрекла на незаконни изтезания хиляди арестанти, сред които и кметицата Иванчева, той ще се нарича „България - 2018“. И ще има уводен надпис: „Гледайте Иванчева и си мислете за вас".

Петко Симеонов, социолог, съучредител на СДС: 
„Това е моментът да кажа, че съм гласувал за ГЕРБ и ако сега има избори, пак ще предпочета тях.
Но отношението към госпожа Иванчева, каквото и да е направила, от самия арест до днес е срамно за България! Как си позволявате да водите жена в болница с окови?! Вие нормални ли сте? 

Проф. Евгений Дайнов, политолог: 
Ако приемем, че ГЕРБ=БКП, а БКП=КПСС, става ясен случаят „Иванчева“. Искат да я пречупят, за да приложат принципа на Вишински, че „самопризнанието е царицата на доказателствата“. Може да се случи на всеки, по всяко време, както си му е редът в такива ситуации като нашата днес. 
 

До момента няма смислено обяснение от органите на реда кое налага Иванчева да бъде за пореден път така публично унизена – веднъж при ареста ѝ, когато с часове я държаха с белезници в района на Спортната палата. Сега втори път бе с оковани ръце и крака като каторжник на път за болницата, където щели били да й изследват хипофизата за наличие на тумор.

Каквото и обяснение обаче да дадат от прокуратурата и полицията едва ли ще компенсират чувството за допусната несправедливост спрямо обвиняемата, която видимо тежи не повече от 50 кила и едва ли може да е заплаха за невинаги така строгите блюстители на реда. Можеха да ѝ турят и трънен венец на главата, та зорлем да я героизират по библейски...

Или по-вероятно, за да са сигурни, че този път няма да изтърват важната арестантка, както стана вече с незнайно колко опасни затворници и рецидивисти, в лечебницита пък взели, че я „фиксирали” за леглото!? За пояснение, това се прави в особено тежки криминални случаи или в психиатриите с някои болни от шизофрения.

 

ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА? БИЕ ЗА ПРАВОСЪДНАТА МИНИСТЪРКА, БИЖУТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ДЖЕНДЪРИЗМА, ЛЮБИМКАТА НА БОЙКО, МАДАМ ЛИМОНАДА, ТЬОТКАТА НА БАЛКАНИТЕ И РЪЧИЧКАТА НА GREVIO ЦЕЦКА ЦАЧЕВА.
image

БОЖЕ БЛАГОДАРИМ ТИ ЧЕ ТОВА НЕЩО НЕ НИ СТАНА ПРЕЗИДЕНТКА. ГОСПОД Е С БЪЛГАРИТЕ.


БОЙКО РАЗКАРВАЙ ДЖЕНДЪРКИТЕ ОТ ВЛАСТТА, ЧЕ НЕ СЕ ТРАЕ ОТ СМРАДТА. 


ЕЛА ХИКАРИ



Гласувай:
5



1. itamus - СУЖУК ЛИЙ?
02.08.2018 19:00
А за кои не бият камбаната... но квой туй нещу камбана? жи ес ем лий? СУЖУК ЛИЙ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830762
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565