Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2018 21:46 - Меркел е луда
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 2329 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 02.09.2018 21:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Меркел е луда. Фактически, човек не може реално да каже нещо друго, когато осъзнае, какво каза тя на лятното интервю пред ARD.

В лятното интервю пред ARD Ангела Меркел беше попитана, какво трябва да бъде наследството на нейното канцлерство. С какво трябва бъдещите поколения да асоциират нейното име. След като (както се очакваше) първо каза, че другите трябва да решат, тя даде един отговор разкриващ нейното искане – тя иска нейното канцлерство да бъде свързвано с ЕВРОПА.

Първо трябва да осъзнаете тази идея. Това по мое мнение показва, пълно откъсване от реалността. Меркел като Европейски Канцлер? То не е толкова лошо за европейското единство и никой не е допринесъл за него колкото тя е допринесла. И Меркел иска да бъде възприемана като канцлерът, който е направил много за Европа?

Европа на Меркел е едно бедствие:

• Британците, които бяха нашият най-важен съюзник (особено по въпросите на икономическата политика), напуснаха. Меркел използва цялата си сила за да спаси Гърция и не положи никакво усилие да задържи британците в ЕС. Резултатът: Гърците са все още в еврозоната, което не е добре нито за еврото нито за гърците. Но британците са вън от ЕС. Меркел допринесе за това също и защото тя уплаши британците с нейната политика на неограничено „Добре дошли“ – културата и с европейските квоти, което допринесе за негативния вот за Brexit.

• Отношенията с източно- и централноевропейските страни Унгария, Полша, Чешката Република и т.н. са развалени от политиката на Меркел. Тя искаше да наложи на тези страни да приемат имигранти против тяхната воля. Те не можеха да си позволят това и това още повече раздели Европа. Меркел толкова беше се отчуждила от света, че вярваше, че тя може да наложи нейната политика на неограничено „Добре дошли“ – културата на всички останали европейски държави. Резултатът е популистки правителства, като това в Италия, което определено на гарантира бъдещето обединяване на Европа. Меркел напълно изолира Германия с нейната наивна политика на неограничено „Добре дошли“ – културата, че всички останали страни от Швеция до Австрия или от Унгария до Италия, следват обратна (на тази) политика.

• „Политиката на спасяване на еврото“ на Меркел не доведе до повишаване на европейското единство, а до нарастващото отчуждаване на народите. А също и до некалкулируеми икономически натоварвания на Германия в бъдеще.

Меркел сериозно ли вярва, че тя ще остане в историята като голям майстор на европейската интеграция? Първо трябва да осъзнаете тази идея. Не, никой историк няма да я види по този начин. Историците по-късно само ще спорят, дали Меркел е била само един опортюнист на власт, като всичко е било за властта сама по себе си или е била откъснат от света зелен идеолог. Що се отнася до нейната роля в Европа, тя ще бъде разглеждана като канцлерът в пост-военната история, който най-много е способствал за провалянето на процеса на европейското обединение.

Автор: д-р Райнер Цителман via Wallstreet Online De

image




Гласувай:
4



1. predatorkapredatorka - !!!!!!!! разб се, че НЕ е луда..що за тъп анализ..
02.09.2018 21:58
Меркел сериозно ли вярва, че тя ще остане в историята като голям майстор на европейската интеграция?
Първо трябва да осъзнаете тази идея.
цитирай
2. germantiger - ...
02.09.2018 22:02
Меркел не е луда - това е убийца на Германия

Руската пионерка Меркел служейки и на онези отвъд окена успешно убива германския народ
цитирай
3. barin - Изглежда си права, elihikari. А...
02.09.2018 22:02
Изглежда си права, elihikari. Ангела Меркел обърка много неща: Брекзит, Вишеградска четворка, разваляне на отношенията с Турция, отдръпване на някои страни от Европеиския съюз, политиката спрямо емигрантите от Азия. Тръмп също греши с политиката, но изглежда не иска да плаща излишни пари и да помага безвъзмездно.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819528
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565