Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2018 22:20 - Джендър идеологията вече е залегнала в учебниците по биология ПЪЛЗЯЩАТА АТАКА НА ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 854 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Учебникът е на издателство „Анубис“

Най-дискутираните текстове са в урок 28, където в графа „Юношество” е написано: „Възможно е осъзнаване на сексуално влечение към същия пол”

Един от уроците в учебник по биология за 9 клас на издателство „Анубис” предизвика много коментари и спорове в социалните мрежи. Най-дискутираните текстове са в урок 28 – „Оплождане и индивидуално развитие”, където в графа „Юношество” е написано: „Възможно е осъзнаване на сексуално влечение към същия пол”. За зрялата възраст пък е записано „изграждане на трайни връзки с партньор от другия или от същия пол”.

 

Изненадана съм от реакцията, която се появява в социалните мрежи. Изглежда, че не сме свикнали да възприемаме съвременното състояние на науката и на развитието на обществото”, коментира в „Тази сутрин” по bTV проф. Мария Шишиньова , ръководител по съставянето на учебника.

 

Тя изтъкна, че учебниците се пишат по учебни програми, които предварително се обнародват и дискутират. „Не сме получили никакви забележки, оспорвания или въпроси. Задължително в учебната програма в очакваните резултати се изисква да се описват етапите на психосексуалното развитие на личността, същността и значението на сексуалното репродуктивно здраве, да се дискутират ранните сексуални контакти, необходимостта от толерантно отношение към хората с различна сексуална ориентация, личната отговорност”, изброи проф. Шишиньова.

 

По думите ѝ подобен вид тематика се застъпва напоследък по новите учебни програми. Променило се е развитието на човешкото общество, на знанията, проблемите, които се появяват, подчерта тя. „До средата на 80-те години на XX век човекът беше единственият жив организъм, който се изучаваше без полова система”, подчерта проф. Шишиньова.

 

Като защитник на спорния учебник в студиото на бТВ бе поканен и бившият министър на образованието Тодор Танев. Той беше категоричен, че един учебник, освен собственото съдържание по дисциплината, има и възпитателно съдържание. „Това, което е направено от екипа, е абсолютно обективно, несугестиращо каквото и да било поведение, няма нищо нецензурно”, подчерта Танев.

 

Антоанета Донева, учител по биология в 51 училище в столицата, отбеляза, че темата за сексуалното образование е доста деликатна. Спорът кога и каква информация трябва да се предоставя на децата е нерешим по простата причина, че всеки родител, педагог и психолог има собствено виждане, допълни тя.


И ГОСПОД ИМА СОБСТВЕНО ВИЖДАНЕ.

ПОКАЗАЛ НИ ГО Е НАГЛЕДНО С ПОТОПА И УНИЩОЖАВАНЕТО НА СОДОМ И ГОМОР.

Но колко му е за 30 сребърника от Анубис да джендърясат а покрай тях и цялото просветно министерство. ПРОДАЖНИЦИ.








Гласувай:
1



1. reader - гадинчица
27.09.2018 22:25
Итази патка Шушумигова е професор?!По времето когато бях уеник такива глупости нямаше из учебниците и ние израстнахме като напълно нормални толерантни хора.В класа ми имаше момиче, което се изживяваше като момче. Никой не е създавал проблем от този факт.Ние и до сега, вече сме на 54, си я уважаваме като човек и никой не се интересува от сексуалната й ориентация. Сега образователната система създава интелектуални и физически боклуци.С подобни учебници съвсем ще ни затрият.

Шишиньова натъпкала джобове, и сега рипа да ни убеждава как педерастията и содомията били "нормално, модерно явление" ? Ей, бабо...такива шутове в дебелия лаком дирник ще изядеш, че ще изповръщаш хонорарите!

До средата на 80 те години на XX век човекът беше единственият жив организъм, който се изучаваше без полова система , подчерта проф. Шишиньова. кого лъже тази соросоидка?

Кой одобрява тези учебници?!?!? Прости чиновници герберасти!


ГЪЗ ГЛАВА ЗАТРИВА Е КАЗАЛ НАРОДЪТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819976
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565