Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2018 11:14 - Елена Йончева: В България няма доверие към институциите Едно международно разследване щеше да помогне, за да спрат всички спекулации“, подчерта Йончева
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 326 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Едно международно разследване щеше да помогне, за да спрат всички спекулации“, подчерта Йончева

България беше очернена след жестокото убийство на журналист. Това бяха чудовищни неща, но за управлението на Бойко Борисов в последните 10 години, а не за страната, каза журналистката

България беше очернена след жестокото убийство на журналист. Това бяха чудовищни неща, но за управлението на Бойко Борисов в последните 10 години, а не за страната. Това каза журналистката Елена Йончева от БСП в ефира на БТВ.

 

По думите ѝ в България има много добри специалисти и криминалисти, но въпреки това няма доверие в институциите. „Затова беше предложена помощ от Европа по разследването на престъплението. Ние призовахме в това разследване да се случат чуждестранни експерти. Едно международно разследване щеше да помогне, за да спрат всички спекулации“, подчерта Йончева. 

 

„Сега сме не само на последно място по свобода на медиите в Европа, а дори се нареждаме до страни като Конго“, отбеляза тя. 

 

Елена Йончева цитира американски медии, които са припомнили доклада на Държавния департамент за миналата година за страната ни, в който се казва, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Тя била свързана с големите инфраструктурни проекти“.

 

Относно конфронтациите в редиците на БСП, Йончева поясни, че не може в една партия да има тишина. „Спорът в партията е много полезен – за БСП и за държавата“. Тя даде пример с Лейбъристката партия в Англия.

След края на участието й Йончева хвърли микрофона си в студиото на Би Ти Ви. Зрителите обаче не се видяха това, но водещият Антон Хекимян го обясни след рекламите. Реакцията й обаче е била видяна и от следващият гост в предаването - вицепремиера Томислав Дончев, който  изчаквал реда си.

 

По думите на водещия Хекимян журналистката, която е депутат от БСП, реагирала така след въпросите му дали има офшорна фирма с Цветан Василев.

 

В ефира Йончева категорично отрече тези твърдения. Обясни, че е работила в ТВ7, за което има договор за 150 хил. евро. С тези пари е била купена и техника за предаването, която е налична и има документи за нея.

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1830379
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565