Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2018 17:57 - Отровна докрай! Меркел заяви, че глобалният пакт на ООН за миграцията е в интерес на Германия
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 371 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Канцлерът Ангела Меркел заяви, че е в интерес на Германия да подкрепи глобалния пакт на ООН за миграцията, предаде Асошиейтед прес.

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че е в интерес на Германия да подкрепи глобалния пакт на ООН за миграцията, предаде Асошиейтед прес.

В реч в германския Бундестаг днес Меркел каза, че глобалният пакт ще гарантира много от условията, които вече съществуват в Германия.

Германските представители се надяват, че необвързващият пакт, който трябва да бъде сключен следващия месец в мароканския град Маракеш, ще намали миграционните потоци към Германия, като гарантира, че те ще могат да очакват хуманно отношение и другаде, отбелязва Асошиейтед прес.

Меркел използва речта си днес, която по принцип беше част от дебатите в парламента за новия бюджет на Германия, за да отбележи, че федералната република дължи следвоенното си възстановяване до голяма степен и на мултилатерални институции като ЕС и ООН.

На 25 ноември Германия ще подкрепи споразумението за излизането на Великобритания от ЕС и се надява, че възраженията на Испания срещу текста за спорната британска територия Гибралтар ще бъдат уредени дотогава, добави Меркел, цитирана от Ройтерс.

"Знаем колко трудни са обсъжданията във Великобритания, но от името на Германия мога да кажа, че ще се съгласим с това споразумение за излизане", каза Меркел. "Все още имаме възражения от страна на Испания. Не мога да кажа как точно ще решим този въпрос, но се надявам той да бъде решен до неделя", заяви тя.

В неделя, 25 ноември, ще се състои среща на върха на ЕС, на която ще бъде обсъден проектът на споразумение за излизането на Великобритания.

Вчера испанският премиер Педро Санчес заяви, че правителството му може да гласува против проектоспоразумението, ако не бъде променен текстът в него за Гибралтар.

В речта си днес Меркел изрази съжаление от името на правителството си за решението на Великобритания да напусне съюза и добави: "Нашето желание е - а това е и наш основен интерес - да имаме добри отношения с Великобритания и в бъдеще".

По въпроса за предпазния механизъм на ирландската граница - политиката на гаранции, че по границата между британската област Северна Ирландия и членката на ЕС Република Ирландия няма да се появи отново граничен контрол - тя заяви, че това е ситуация, която е "много, много трудна за решаване".

"Мисля, че правилно държахме на това не Великобритания едностранно да определи кога ще сложи край на митническия съюз, а Великобритания да определи тази дата заедно с ЕС и след това бъдещите отношения (между Обединеното кралство и съюза) да влязат сила", добави Меркел.

****
Източник: www.bta.bg

 


 

 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1819560
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565