Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2011 17:49 - Приятно изгубване!
Автор: elahikari Категория: Забавление   
Прочетен: 1325 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2011 17:49


 image

Венеция
Фотограф: Fabrizio Bensch

Разтворете картата пред себе си, затворете очи и се завъртете три пъти! А сега протегнете пръст, за да разберете в коя посока да тръгнете! Тези съвети за любителите на пътешествия дава на сайта си Би Би Си и изрежда шест най-удобни града в света, в които човек може спокойно да се загуби, без да се притеснява, че после няма да се намери отново.
Докато следват пътища, изтъркани от хиляди посетители, към масовите туристически обекти, много хора така и не успяват да усетят от атмосферата на мястото, което са избрали да посетят. А тъкмо като се изгубят, ще могат да опознаят истински града, неговите жители и скритата му история. Разбира се, има дестинации, за които не е препоръчително човек да се загуби, но в някои изгубването е повече от удобно.

Венеция

Неподражаемата Венеция заема първата позиция в списъка с предложения, където човек може да се загуби и въпреки това да изкара приятно. Истината е, че всяко място в този град е уникално и където и да се озовете, няма да бъдете ощетени от красиви гледки, мостове и граничещи с канали тротоари. А единственият риск при изгубване е да се попадне в някой вътрешен двор, където тишината е не по-малко завладяваща от вида на движещите се по каналите гондоли.
image

Венеция - град само за изгубване

Фотограф: Stringer/italy



Варанаси

Човек може да се впусне в шеметно пътешествие и да се изгуби без проблем и във Варанаси - индийския град, познат още като Бенарес или Банарас. Хаосът на улиците му там е толкова невъобразим, че за туристите не е трудно да се изгубят. Като награда обаче по улиците отвсякъде изникват чудни храмове и симпатични магазинчета, където пазаренето е истинско удоволствие. В същото време стотици водачи на рикши са на разположение, за да ви отведат до желаното място срещу съвсем скромна сума.
image

Варанаси


Лондон
Повечето туристи в Лондон имат съвсем частична представа за града, защото го опознават най-вече чрез удобството на метрото. Като се тръгва от точка А до точка B, возейки се на влак обаче, се губят твърде много подробности от пейзажа. Метрото, разбира се, е ефикасно, но отнема от романтиката на разглеждането. Нищо страшно няма в това човек да се изгуби, да пообиколи по-малките улици и да открие неизвестни площадчета, църкви и магазини, които никога не би достигнал с метрото. А ако се изгубите, единственото нещо, което трябва да направите, е да потърсите или попитате за най-близката метростанция. image

Не е нужно да виждате Биг Бен, за да се намерите в Лондон. Знакът на метрото е повече от достатъчен

Фотограф: Luke Macgregor



Токио

е следващата удобна за изгубване дестинация. Дори само забързаната атмосфера и неоновите светлини в японската столица са достатъчни на човек да му се завие свят в навалицата там. Тъкмо това обаче е най-прекият път за туристите да открият в Токио същността на изкуството на несъвършенството. Както и в Лондон, тук най-бързият начин да се намерите отново е просто като попитате за метрото.
image

Токио



Истанбул 

Има поне две причини, които могат да направят изгубването в турския мегаполис незабравимо. Първо, хотелите и магазините за черги и килими ще изчезнат мигом от погледа ви и ще бъдат заместени от малки чайни, паркове и семейни къщи. И, второ, ако решите да избягате от центъра и се качитe на туристическото влакче, ще бъдете възнаградени с уникална гледка към Босфора, но и с натежали от умора крака. Преди да решите да се върнете към туристическия район, изпийте чаша хубав чай и поискайте да ви упътят към Sultanahmet - Синята джамия, сърцето на древния град.
image

Истанбул
Фотограф: Murad Sezer



Канбера

Никак не е трудно човек да се изгуби в австралийската столица, защото всеки турист там е попадал в клопка на кръговите й улици. Най-безопасният начин да се изгубите обаче е, като тръгнете от центъра към гората. Така всеки ще може да стигне до истинските места, където тече действителният живот на Канбера. А също и да попадне на местата, които предлагат най-вкусните ястия в града. Как да се намерите отново? Един GPS би ви бил от полза. Или пък по изпитания древен метод - с питане.
image

Канбера

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1828711
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565