Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2011 18:43 - МОСВ спира превантивно изпълнението на проекта за воден цикъл на град Сливен
Автор: slivenplus Категория: Регионални   
Прочетен: 5602 Коментари: 0 Гласове:
0



Министерството на околната среда и водите спира временно изпълнението на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен", финансиран от Оперативна програма "Околна среда". Проектът предвижда изграждане и реконструкция на съществуваща водоснабдителна и канализационна мрежа и е на стойност 52 млн. лева, от които 39 млн. лева, финансирани със средства от Европейския съюз и националния бюджет.

През изминалия месец в местни и национални медии бяха публикувани множество материали за злоупотреби с европейски и общински средства в Община Сливен. Въпросът е отнесен и до Европейската комисия и Европейския парламент, придобивайки по този начин международни измерения, и заплашва репутацията на страната и усилията на администрацията да гарантира доброто финансово управление на европейските фондове. До момента няма произнасяне на компетентни органи, но Министерството на околната среда водите в качеството си на Договарящ орган предприема превантивни действия за защита интересите на българските и европейски данъкоплатци.

С цел разясняване на всички факти, МОСВ реши временно да спре изпълнението на проекта до елиминиране на всички съмнения за начина на възлагане на договорите и разходване на европейските средства в Сливен.

На общината са дадени указания за преустановяване изпълнението на всички дейности по проекта, включително и извършване на строителни работи. Неизпълнението на тези указания ще доведе до прекратяване на договора за безвъзмездна финансова помощ.

Политиката на МОСВ е да се осигури максимална прозрачност и да се спазват принципите за добро финансово управление с цел законосъобразно и целесъобразно разходване на европейските средства.



Тагове:   Сливен,   МОСВ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031