Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2011 20:31 - Над 20 души са загинали в много отделни случаи на торнадо в САЩ
Автор: elahikari Категория: Новини   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.04.2011 07:50


Бури, смерчове и градушки убиха десетки в САЩ   image
ЕПА Последиците от стихиите са ужасяващи в малките градчета на Оклахома. Най-малко 25 души загинаха вследствие на силни бури, смерчове, наводнения и градушки, обхванали южните райони на САЩ.

 

Спасителни екипи издирваха жертви в най-силно засегнатите части на Северна Каролина, които бяха връхлетени от 62 смерча. Властите предупредиха, че броят на загиналите се очаква да се увеличи.

 

Бурята взе първите си пет жертви още в четвъртък в щата Оклахома, след това премина през Арканзас, Мисисипи, Алабама и Джорджия.  В събота връхлетя Северна Каролина и съседна Вирджиния, преди да се насочи на изток над Атлантическия океан. В Северна Каролина губернатор Бевърли Пардю обяви извънредно положение и заяви, че стихиите са най-смъртоносните от март 1984 г. . Вашингтон. Над 20 души са загинали, след като силна буря в САЩ предизвика отделни случаи на торнадо в райони на южната и централна част на САЩ в последните три дни, предава Скай Нюз. В щата Северна Каролина е прекъснало електрозахранването, улиците са наводнени, а множество дървета са изкоренени. Най-малко 15 окръга в централната и източна част на щата са силно засегнати при отделни случаи на торнадо. Десетки домове са унищожени.
Има сведения за около двадесет случаи на торнадо в южните щати Мисисипи и Алабама в петък, ден след 15 подобни случаи в щатите Оклахома, Канзас и Тексас.
Властите на Алабама обявиха извънредно положение в целия щат.
Седем души са загинали на територията му, след като подвижни жилища са били отнесени с основата им. Шест от седем смъртни случаи в Арканзас са били причинени, след като изкоренени дървета са паднали върху домове.
Подобни бури, наблюдавани от март до началото на юли в САЩ, причиняват смъртта на средно 70 души годишно. 

В САЩ са загинали 17 души заради случаи на торнадо
 
image 
Вашингтон. Най-малко 17 души са загинали, след като силна буря причини торнада в части на южната, централна и източна територия на САЩ, предава АФП, позовавайки се на местни медии.
Един човек е бил убит в окръг Аутауга и Маренго в щата Алабама, както и в окръга на Вашингтон. Бурята е събаряла дървета и покриви.
В петък имаше сведения за около двадесет случаи на торнадо в южните щати Мисисипи и Алабама. Много от загиналите са се намирали в селски райони в Арканзас, където има седем жертви. Повечето от смъртните случаи са причинени от падащи дървета.
  image  Силната буря в САЩ е отнела живота на 43 души Вашингтон. Циклонът, съпроводен от торнада в югоизточните части на САЩ, е отнел живота на 43 души, съобщава телевизия Фокс нюз, позовавайки се на местните власти.
Издирването на телата на загиналите продължава.
Най-много жертви има в щата Северна Каролина, където са загинали 22 души.
Бурята, връхлетяла тези дни южните части на САЩ, е нанесла значителни материални щети в щатите Охлахома, Арканзас, Алабама, Северна Каролина. Съобщава се за съборени покриви на къщи, изкоренени дървета, повредени автомобили и каравани. Циклонът е оставил без електричество хиляди къщи в южните части на САЩ.
През нощта срещу неделя торнада имаше на територията на Южна и Северна Каролина. Поривите на вятъра събориха църква в Северна Каролина, при което загинаха седем души.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1832752
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565