Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 02:36 - Кирил Рашков-младши вероятно ще бъде обвинен в подбудителство
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 272 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2011 02:41


Внук на Цар Киро обявен за издирване   image
  image Протестната подписка с искане Рашкови да бъдат изселени. image И млади, и стари от Катуница вчера отидоха на молебена в памет на покойните младежи Ангел и Павел Внукът на Цар Киро – Кирил Рашков младши, е обявен за национално издирване. Момчето е търсено, след като на 1 октомври Веселин Христов е подал жалба срещу „царския“ внук за подбудителство към саморазправа и за закани за убийство вечерта на 23 септември. Ако бъдат събрани достатъчно доказателства, момчето ще получи обвинение от прокуратурата. Останалите внуци на Рашков – Георги и Ангел, щели да бъдат

 

предупредени от полицията да не дразнят хората

 

от Катуница, стана ясно след срещата на общински съветници от Садово с асеновградския районен прокурор Калоян Димитров. Местните от Катуница заявили по време на срещата, че те не са участвали в палежите и погромите на палатите на Кирил Рашков и нямат намерение да го правят и в бъдеще.

 

Едва 10 дни след смъртта на 19-годишния Ангел, внук на Цар Киро вече започнал да оправя една от опожарените къщи. Вчера сутринта младият Георги Рашков – Йоргос, се покатерил на покрива на палата си, за да огледа щетите и да започнел ремонт. Ден по-рано другият наследник на клана – Ангел Рашков, връхлетял в Катуница със скорост 120 км/час с черния си мерцедес. А за да го видят местните, че е той и че може да си ходи където си иска, отворил докрай прозорците на луксозния си автомобил. От пет дни внуците на Цар Киро идват в Катуница и дори само присъствието им тук ни плаши, разказаха вчера местните хора.

 

Около стотина души се бяха насъбрали пред малката църква „Свети Николай” в селото, за да присъстват на архиерейската света литургия и молебена за мир, отслужени от пловдивския митрополит Николай.

 

„Страхуваме се, защото внуците на Кирил Рашков са на свобода. В събота около 14,30 часа лично видях Ангел Рашков в селото. Защо не го задържаха като подбудител на престъплението? Защо полицията все още пази къщите на Рашкови, а Веселин Христов ходи без охрана?”, попита вчера Веселина Начева, която е първа братовчедка на прегазения Ангел Петров.

 

Йоргос има наглостта да поправя къщата си

 

Ама няма да го бъде. Казвам ви – няма да го бъде”, бе категоричен вчера 67-годишният Стоян Тютюнаров. Според местните от Катуница внукът Ангел е бил в микробуса убиец, прегазил 19-годишния абитуриент. Очевидци видели младият Рашков да вика на шофьора „Дай газ, гази наред”, казаха хората. Затова те искат освен цар Киро в ареста да бъдат вкарани и двамата му внуци Ангел и Георги.

 

Именно с такава жалба тази събота Веселин Христов, който няколко часа преди смъртта на Ангел на 23 септември бил заплашен с убийство от Кирил Рашков, отишъл отново до Асеновград. Той искал да подаде нов сигнал до прокуратурата да бъдат взети спешни мерки спрямо Ангел и Георги Рашкови.    Митрополит Николай служи за мир и народно единство   image Митрополит Николай призова за мир и народно единение, като отслужи архиерейска литургия, молебен и заупокойна молитва в черквата в Катуница. За мир и народно единство се помоли в Катуница пловдивският митрополит Николай. По време на архиерейска литургия, след която отслужи молебен за мир и заупокойна молитва, той призова хората към примирение и разум.

 

„Няма как до всеки българин да бъде поставен полицай. Трябва да се събуди християнската съвест на всеки човек. Тя ще създаде критериите за добър и благочестив живот. Липсата на духовна просвета сред младежта и обществото са причина да се умножи беззаконието. Бог казва: не убивай. Когато човек вярва в Бога, той никога няма да убие. А когато отсъства страхът Господен, тогава човек може да свърши всичко. За голямо съжаление вярата оскъдя”, заяви митрополит Николай в отговор на въпрос на  за причините, довели до трагедията в Катуница. 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1835505
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565