Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 08:43 - Протест - не срещу закона за горите, а в защита на планината
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0



image

"Правителството е преходно, природата – не е", "Вън бетона от закона" и "Подаръци за някои ще има от сърце" с лика на премиера, облечен като Дядо Коледа, бяха част от лозунгите на протестиращите природозащитници срещу промените в закона за горите.
Фотограф: Юлия Лазарова

"Правителството е преходно, природата – не е", "Вън бетона от закона" и "Подаръци за някои ще има от сърце" с лика на премиера, облечен като Дядо Коледа, бяха част от лозунгите на протестиращите природозащитници срещу промените в Закона за горите. Поправките, които бяха одобрени от правителството на последното му заседание за 2011 г., предвиждат инвеститорите да могат да получават отстъпено право на строеж за писти, лифтове и влекове, без да се налага преобразуване на земята и ваденето й от горския фонд.

Промените вече са внесени в парламента и приемането им зависи от депутатите (предстои да се гледат в комисии на първо четене и после в зала). Явно затова организаторите бяха избрали и първия работен ден от новата сесия на Народното събрание. На площада се събраха около 100 човека, като почти половината от тях бяха представители на медиите. "Причината е, че протестът се организира в работен ден и много от подкрепящите каузата нямат възможност да присъстват", разказа една от протестиращите. Във Facebook, където беше създадено събитие "Протест за Витоша, планините и горите" над 1150 човека бяха заявили участие до днес.

Присъстващите пред парламента бяха от Коалицията "За да остане природа в България", скиори, сноубордисти и туристи. Протестът премина спокойно, а представители на общината или правителството не се появиха, нито някой от депутатите излезе, за да чуе исканията.
   



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1835354
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565