Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2018 01:48 - Франция обмисля глоби на място за сексуален тормоз по улиците
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 257 Коментари: 0 Гласове:
0



 "Има съпротива, някои хора казват, че ще унищожим културата на френския любовник, ако накажем тормоза по улиците", каза още тя. "Но е тъкмо обратното. Ние искаме да предпазим съблазняването, кавалерството и френската романтика, като обясним, че съгласието е ключово. Всичко е позволено между възрастни, които са дали съгласието си. Можем да ухажваме, да говорим, но ако някой каже "не", това означава "не" и толкова". image

 

Сексуалният тормоз по улиците на Франция ще се наказва с глоби от 90 до 750 евро, които ще се плащат на място, а непълнолетните жертви на изнасилване ще могат да подадат жалба и 30 години по-късно.

Това са част от новите мерки срещу насилието, които правителството ще обяви днес, пише агенция "Ройтерс".

Според новия закон, който трябва да бъде одобрен от парламента, непълнолетните жертви на изнасилване ще могат да подадат жалби срещу насилниците си, докато навършат 48 години - 30 години след като са навършили пълнолетие. Досега давността на този тип престъпления изтичаше, когато жервите навършат 38.

Правилата предвиждат и че лице на възраст под 15 г. не е способно да се съгласи на извършването на сексуален акт с пълнолетен човек – ход, който на практика криминализира секса с малолетни.Що се отнася до глобите, един пример за наказуемо поведение е, ако мъж поиска телефона на жена десетки пъти, макар тя да е казала, че не желае да му го даде.

"Идеята е глобите да са достатъчно големи, за да действат възпиращо, но и да са достатъчно малки, за да могат да бъдат платени незабавно и законът да бъде ефективен", обясни министърът на равенството Марлен Шапа.

"Има съпротива, някои хора казват, че ще унищожим културата на френския любовник, ако накажем тормоза по улиците", каза още тя. "Но е тъкмо обратното. Ние искаме да предпазим съблазняването, кавалерството и френската романтика, като обясним, че съгласието е ключово. Всичко е позволено между възрастни, които са дали съгласието си. Можем да ухажваме, да говорим, но ако някой каже "не", това означава "не" и толкова".

***
Източник: www.dnevnik.bg

 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833037
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565