Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2023 22:23 - Джендър-консултант: Защо силните, ярки жени изпадат в такива ситуации?
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
1



 Скоро много плаках…

Подарих на любимата ми приятелка билети за мюзикъл за Тина Търнър. Честно казано, не знаех много за тази жена. Само. това, че е в книгата с Рекорди на Гинес за най-много продавани билети и участия и че притежава 7 награди Грами.

Не знаех, че тя 16 години е живяла с мъж насилник. Не знаех, че си е тръгнала от него пребита по нощница през нощта. Без пари и гушкайки децата.

Гледах историята , предадена чрез музиката и се опивах от силата на таланта. С приятелка ми плакахме, гушкайки се една друга. Обичам това женско приятелство и разбирането без думи.

Когато се успокоихме, тя ме попита:

– Защо толкова силни и ярки жени попадат в такива ситуации? В случая с Тина Търнър, родителите и са разведени, майка и я оставила на грижите на бабата и.Реално Тина Търнър е израсна без родители. От 16 годишна тя се грижи сама за себе си.

В тази ситуация ,тя попада на мъж, който използва нейната слабост и това, че няма кой да я защити.

В един момент обаче тя започва да разтваря крила и иска да лети.

И тук мъжа до нея има два варианта:

– или да я намрази за таланта и и да направи всичко да я унищожи (алкохол, изневери, побоища, публични излагания, взимането на

пари, критика, обиди, и т.н). Той не може да се примири с успеха на жената до себе си и прави всичко, за да се наложи и да я нарани. Често жените в такава ситуация не издържат и се пречупват. И тогава не ги очаква дълъг живот.

– втори вариант, когато мъж започва да обича Богинята в нея. И приема с любов, че тя служи на нещо, което е много по-голямо от самата нея, от семейството или от правилата. Всички жени, които постигат нещо повече от останалите, СЛУЖАТ НА СВОЯТА МИСИЯ. И това е всичко за тях. Вземеш ли мисия от такава жена – отнемаш и всичко по този начин. И този мъж уважава това. Вторият мъж на Тина е точно такъв. По – малък от нея с 16 години, обожава я и когато тя има тежко болна и дава бъбрека си, за да спаси живота на любимата. Той е обикновен мъж. И силата му е в това, че той умее да обича и да служи на жената до него. А тя служи на мисията си.

Тези два варианта мъже са кандидати на 95% от силните и успешни жени, искащи да имат деца и семейство.

Ситуация може е по-различна, ако двойка няма деца или децата им са вече пораснали. Тогава има други кризи и трудности.

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833821
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565