Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2023 12:05 - Джендър консултант - Какво се случи? Защо се стигна до раздяла? 3-те водещи причини за крах на отношенията.
Автор: elahikari Категория: Забавление   
Прочетен: 232 Коментари: 0 Гласове:
0



 Повечето хора искат да създадат и поддържат красива връзка. В същото време обаче голяма част от романтичните връзки завършват с раздяла. Защо хората се развеждат? Какви са основните причини за разпадането на отношенията? Разбира се, всяка двойка е уникална. Години, спомени и съжителство, усложняват причините, поради които една двойка се разпада. Следните причини за раздяла са най-често срещаните, но със сигурност не са единствените.  

Проблеми с доверието

 

Липсата или загубата на доверие е една от най-от честите причини, които могат да нарушат дългосрочното щастие на двойката. Без доверие една връзка губи две от основните си „котви“: безопасност и защита. Проблемите с доверието могат да включват фактори като ревност, притежание, емоционална изневяра, физическ изневяра и липса на емоционална подкрепа.

 

Ако смятате, че доверието е основен проблем във връзката ви (или е било в предишната ви връзка), помислете дали липсата на доверие се основава на факти или е субективно чувство (като недоказана ревност). Важно е да се прецени дали загубата на доверие се основава на осезаеми факти или на неоправдани страхове.

 

Друга причина хората да се разделят са различните очаквания

 

Не е лесно за една двойка да поддържа връзка за дълго време. Елементите, които често привличат двама души в началото на една връзка – физическо привличане, страст, споделени интереси, социално-икономически произход – често стават по-малко важни, когато изискванията на ежедневието „изскочат“. Очакванията на единия или на другия във връзката може да се разминават, тъй като те започват да виждат съответните си житейкатски планове като „това, което искам“, а не като „какво искаме“. Една от най-важните причини е, че вашият партньор има различни приоритети и очаквания за връзката. За някои отношенията с другите (и семейството) са основният център на тежестта в живота. Нищо друго не се доближава до неговото значение. За други романтичната връзка е само един аспект от живота. Има много други аспекти от ежедневието, които според тях с основание могат да имат по-висок приоритет. Ако не се работи над тези разминавания и всеки стой в своята позиция, търсейки вината в партньора е неминуемо рано или късно да се стигне до раздяла.

 

Проблеми с комуникацията

 

Много проучвания идентифицираха комуникацията (или липсата на такава) като една от основните причини за терапия на двойки, както и една от основните причини за развод. Презрението, обратното на уважението, често се изразява чрез негативна преценка, критика или сарказъм относно стойността на даден човек. За да не ставаме жертви на неправилна комуникация или липса на такава е хубаво да опознаем партньора си и неговите начини да комуникира( вербално и невербално). Понякога мълчанието говори много повече стотици думи.

image
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833596
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565