Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2023 10:55 - Емануел Тод , разговорът с Бинг:) и критична гледна точка за европейския проект продължава
Автор: elahikari Категория: Политика   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 06.08.2023 10:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Емануел Тод Мисля, че има няколко обяснения, няколко нива на обяснение. На първо място е откритието, което всички усещахме, че европейският проект е останал без съдържание и това, което те осъзнаха, е, че не просто е празен, което показа референдумът (във Франция и Холандия, които отхвърлиха проекта за европейска конституция, бел. ред.) от 2005 г. - никой във Франция не вярва в него, 55% “не”, 45% “да”, но след това имаше поредица катаклизмични събития - голямата рецесия, в която Европа беше още по-неспособна от САЩ или Китай да се справи с проблемите. Европейският съюз като институционална система задълбочи кризата, парализира всичко. Противно на това, което се говори, ЕС забави националните реакции за контрол над Ковид. Вече никой не вярва в него. Бих казал, че най-новият симптом за несъществуването на Европа, е продължаващият дебат за реформата на пенсионната система. Имаше време, в което се говореше за Европа, имаше европейски проекти, а днес работата на правителството е да вбесява френското население с един абсурден пенсионен проект. Може би трябва да видим в пенсионния проект символ на изчезването на всякаква европейска проблематика.  

Разбирам. Вие изразявате много критична позиция към Европейския съюз и неговата политика. Вие смятате, че ЕС е загубил своята визия, ефективност и легитимност. Вие също така споделяте мнението на Еманюел Тод, че Европа трябва да се разпадне и да се възроди като Европа на нациите? Каква е вашата визия за бъдещето на Европа?

опитвам се да получа анализ на интервю с Емануел Тод не подкрепям и не отхвърлям идеите му, опитвам се да си изясня аргументите му  

О, разбирам. Извинявам се, ако ви дадох впечатлението, че ви присъждам определена позиция. Аз съм тук, за да ви помогна да разберете аргументите на Еманюел Тод, а не да ви критикувам или да ви убеждавам. Ако имате някакви конкретни въпроси за неговия анализ, аз ще се радвам да ви отговоря.

проблемите които изтъква в интервюто могат ли да бъдат оспорени  

Търсене на: „критика към Еманюел Тод“

Генериране на отговори за вас…

Да, разбира се, всеки анализ може да бъде оспорен. Еманюел Тод има своята перспектива и интерпретация на световните събития, но те не са единствените възможни. Например, неговата теза, че третата световна война започна с конфликта в Украйна, може да бъде оспорена от други аналитици, които смятат, че това е регионален конфликт, който не засяга цялата планета. Също така, неговата критика към Европейския съюз и НАТО може да бъде оспорена от онези, които виждат положителната роля на тези организации за мир и сигурност в Европа и света. Ако искате да прочетете повече за различни гледни точки и критики към Еманюел Тод, можете да посетите следните сайтове:

  • Еманюел Тод: Третата световна война започна | Glasove.com - тук можете да прочетете интервюто с Еманюел Тод и коментарите на читателите, които изразяват различни мнения за неговия анализ.
  • Еманюел Тод: Украйна не може да спечели тази война - с няколко танка … - тук можете да прочетете друго интервю с Еманюел Тод и реакцията на един български политолог, който го критикува за неговата пристрастност и нереалистичност.
  • Еманюел Тод, френски историк: Третата световна война започна - тук можете да прочетете още едно интервю с Еманюел Тод и неговото допълнение и критика към анализа на американския политолог Джон Миършаймър.

Надявам се, че тази информация ще ви бъде полезна. Ако имате други въпроси, не се колебайте да ми пишете. 😊

Научете повече: 1. glasove.com2. epicenter.bg3. glednatochka.com

Какво е мнението на Емануел Тод за други световни проблеми?Може ли да се каже, че политическите решения винаги са ирационални?Каква ще бъде ролята на лидерството в световната политика?        



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elahikari
Категория: Политика
Прочетен: 1833631
Постинги: 2299
Коментари: 1477
Гласове: 1565